Zelfvertrouwen opbouwen

Zelfvertrouwen opbouwen met hypnose

Een gebrek aan zelfvertrouwen kan voor heel veel ongemakken zorgen. Je wordt niet met zelfvertrouwen geboren. Je ontwikkelt het door te ervaren dat iets lukt. Bijvoorbeeld het slagen in iets waarvoor je bepaalde inspanningen gedaan hebt. Je kan ook zelfvertrouwen krijgen door van anderen complimenten te krijgen over iets dat je kunt, doet of bent. Mensen met te weinig zelfvertrouwen beginnen aan veel dingen met het idee dat ze het niet tot een goed einde zullen brengen. Zij onderschatten zichzelf en hun mogelijkheden. Vanuit het idee dat het niet zal lukken, gaan ze de taak of handeling uit de weg. Ze werken er met weinig inzet aan, omdat ze niet het gevoel hebben dat hetgeen ze doen tot iets zal leiden. Vaak denken ze daarbij "ik kan dit niet" of "ik ben te dom, te dik, te lelijk" etc. Die gedachten weerhouden hen ervan om voluit in hun kracht te staan en te doen wat ze willen of moeten doen in alle vrijheid.

 

Hoe ontstaat gebrek aan zelfvertrouwen?

Door de opvoeding: als men als kind of adolescent weinig geprezen is geweest voor de geleverde prestaties ontstaat er een laag zelfbeeld waarnaar er in het latere leven gehandeld wordt. Maar ook als ouders altijd alles voor het kind doen, leert het niet dat het bepaalde dingen kan doen waardoor er later zal gedacht worden dat het die dingen niet kan doen. Door negatieve ervaringen zoals uitgelachen worden bijvoorbeeld waardoor er vermijdingsgedrag ontstaat.

Zelfvertrouwen vergroten? Hypnose helpt!

Via hypnose wordt rechtstreeks gecommuniceerd met het onderbewustzijn. Het ongemakkelijke gevoel en de bijhorende gedachten, kunnen gestopt worden in de situaties waarin deze anders de kop opsteken. De oorzaken worden grondig aangepakt en de focus wordt verlegd naar het positieve ipv het negatieve etc. Resultaat is automatisch meer geloof in jouw kunnen en in jezelf. Er ontstaat vanzelf een gevoel van comfort en gemak in de situaties waarin jij je vroeger ongemakkelijk voelde. 

Claire kreeg meer zelfvertrouwen na hypnose:

"Hallo David, Ik moest gaan spreken op een internationaal congres in Nantes en ik was heel onzeker over mezelf. Daarom heb ik mij laten hypnotiseren. Toen ik begon, was het echt fantastisch! In het begin had ik zelf een fout gemaakt (ik wou met de pointer mijn slides verzetten), normaal gezien zou ik dan al een paniekaanval krijgen, maar het was gewoon zo normaal en ik ging gewoon verder, en het was echt zalig om te doen, ik heb er zelf van genoten! Veel mensen zeiden mij dat ze totaal niet hoorden dat ik nerveus was (maar ik was tijdens de presentatie eigelijk totaal niet nerveus). Ik heb nu vooral geleerd van meer zelfzekerder te zijn. Ik heb ook gemerkt, na de hypnose voelde ik mij enorm goed, en als ik met vreemde mensen praatte (vb. conducteur op de trein) dat het vanzelf ging (normaal ben ik mij altijd enorm bewust van hoe ik overkom bij de mensen), dus ik zat eigelijk wel met een serieuze sociale angst denk ik. En nog iets speciaals: in het station in Nantes stond een piano waar mensen op mogen spelen en ik heb erop gespeeld, iets wat ik normaal nooit zou durven! Ik was wel enorm aan het beven (want er stonden enorm veel mensen in het station en ook veel die naar de piano luisterden), maar dan in Parijs (overstap met de trein) stond ook een piano en ik had het overwonnen en ik heb daar dan piano gespeeld, zelfs zonder zenuwen. Nogmaals bedankt voor jouw hulp!" Claire V. - Gent

Donny kreeg meer zelfvertrouwen na hypnose:

"Hey David, ik had sinds lange tijd problemen met presentaties, nu had ik voor de sessie nog een presentatie en ik klapte volledig dicht...Die avond kwam ik bij jou om dit te verhelpen en de volgende dag sprong ik direct in het oog met het presenteren van mijn kandidaat. Ik kan echt niet beschrijven hoe dankbaar ik je ben! De resultaten en de feedback die ik krijg van de mensen waar ik dagelijks mee omga zijn 360° van wat ik de laatste jaren gewend was geworden, ik voel me een stuk beter!" Donny C. - Brussel

Vergroot nu jouw zelfvertrouwen en boek jouw sessie in mijn online-agenda:

  • Boek jouw sessie in mijn online agenda en kom langs op het afgesproken tijdstip
  • Na jouw sessie krijg je toegang tot de zelfhypnosesessie (video) voor verdere ondersteuning thuis
  • Zeer grote cliëntentevredenheid (zie de getuigenissen)

Jouw éénmalige investering: €150 €125 (hypnosesessie + video)

Hoeveel is het jou waard om met zelfvertrouwen door het leven te gaan? Stel je de mogelijkheden voor!

Heb je een vraag voor mij? Neem dan gerust contact op!

Wil je een afspraak?

Top